Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

HRÜ'de Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat HRÜ'de Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat

Gözlerin kızarması, sulanması ve kaşıntı ile kendini gösteren Alerjik konjonktivitin çok sık rastlanan bir göz rahatsızlığıdır. Alerjik konjonktiviti göz kapaklarının içini ve gözün beyaz kısmını saran ve konjonktiva olarak isimlendirilen zarın allerjiye bağlı olarak gelişen iltihabıdır” diye tanımlıyor.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Furkan Üçtepe,

 “Mevsimsel alerjik konjonktivit adından da anlaşılacağı gibi bahar ve yaz aylarında zirve yapar. Bu hastalığın en yaygın belirtileri gözlerde kızarıklık, kaşıntı ve sulanmadır. Gözdeki bu alerjik durum görme yetimizi nadiren tehdit eder. Ancak hayat kalitemizi ise düşürücü bir hastalıktır. Gözdeki alerjiye mevsimsel alerjiye en sık sebep olan alerjenler ise polenlerdir. Gözlerinizi kesinlikle kaşımayın. Gözlerinizi kaşımak hem şikâyetlerin daha da şiddetlenmesine sebep olur. Hem de özellikle çocuk hastalarda gözlerin kaşınması neticesinde kornea da bombeleşme ile giden keratoconus dediğimiz bir hastalığın gelişme riski artar.

Alerjenlerden mümkün olduğunca uzak durmaktır. Yoğun polen saçan ağaçların ve çimenlerin bulunduğu ortamlardan olabildiğince uzak durmak mümkün değilse de oradaki maruziyet süremizi kısaltmak önemli bir faktördür. Mutlaka güneş gözlüğü kullanın. Güneş gözlüğü kullandığınız zaman hem güneşin diğer zararlı etkilerinden korunmuş olursunuz hem de gözünüz alerjenlerle daha az temas eder. Hastaların göz hekimi kontrolü olmadan ilaç kullanmamalarıdır. Özellikle steroidli damlalar göz şikâyetlerini çok hafifletir. Ancak bunların kontrolsüz ve uzun süre kullanılması neticesinde göz içi basıncı yükselebilir göz tansiyonlarına yükselmeler görebiliriz. Bu da faydadan çok zarara sebebiyet verecektir. Alerji sadece gözünüzde olmayabilir. Alerjikrinit ve astım gibi diğer alerjik hastalıklarımızda bu tabloya eşlik ediyor olabilir.

Kontak lens kullanan hastalarımız için. Eğer hastamız lens kullanıcısıysa ve bu dönemde alerjik konjonktiviti varsa hastalarımızın kontak lense ara vermeleri bazen de günlük kontak lense geçmeleri gerekebiliyor. Bu konuda mutlaka göz hekiminizden bilgi almanızı tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim” dedi.