Kentte yatak kapasitesinin artışını etkileyecek olan hastanenin bölgeyi de olumlu yönde etkilemesi hedefleniyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenip çözüm noktasında hiçbir girişimden geri durmadı. Bu kapsamda Devteyşti, Süleymaniye, Ahmet Yesevi ve diğer yakın mahallelerin Eyyübiye Devlet Hastanesinin açılması ile birlikte mesafeden ötürü buralarda vatandaşların hastane talepleri gündeme geldi. Vatandaşların sessine kulak veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, konu ile ilgili çalışmalara start verdi. Ankara-Şanlıurfa arası görüşme trafiği başlatan Başkan Canpolat’ın girişimleri kısa sürede sonuç verdi. Devteyşti bölgesinde hastane olmaya müsait belediyeye ait dev binanın hastane olarak faaliyet göstermesi kararı alındı. Belediyeye ait bina Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleştirildi.
 
Hastane olarak hizmet verecek olan bina bölge halkını sağlık acısından rahatlatacak olması en çok vatandaşları sevindirirken, hastanenin hizmete girmesi ile birlikte kentte hastanelerin yatak kapasitesini artışını da etkileyecek. Hastanenin açılması ile bölgenin birçok açıdan olumlu yönde etkilenmesi hedefleniyor.

Bölge halkı Devteyşti’nde bulunan binanın hastane olarak hizmet verecek olmasını sevinçle karşılarken, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.