Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Habip Çadırcı şu bilgileri verdi;

Fotoğraf açıklaması yok.

Film Günlerini’nin öncelikli amacı Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtım ve değerini vurgulamak suretiyle dünya çapında tarihi ve turistik yönden giderek artan bu ilgiyle insanları bu bölgeye çekmektir. Yapılacak turlar ve gezilerle bölgenin turistik faaliyetlerle canlandırılması ve film etkinliği için yapılacak olan gösterilerle, yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlamak ve bölgeye konuk olarak gelecek olan yönetmen,yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde üçüncü yılını geride bırakan Göbeklitepe’yi bu ünvanı sayesinde Avrupa'dan Uzak Doğu'ya,Amerika'dan Afrika'ya kadar bir çok ülkeden binlerce kişi ziyaret etmektedir.

Uluslararası olarak yapılacağı için özellikle son yıllarda yurtdışı turist açısından ilgi gören Göbeklitepe'nin yapılacak olan Film Günlerinin daha fazla ülkeye ulaşacağı öngörülmüştür.

Bilindiği üzere 2019'da "Göbeklitepe Yılı” olarak ilan edilmiş ve salgın sürecine rağmen en fazla ziyaret edilen örenyeri olmuştur. Ayrıca bu süre zarfında tüm gezi plan ve rotalarında Göbeklitepe bir numaralı destinasyon haline gelmiştir.Hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarının tamamında Göbeklitepe listelerde birinci sırada yer almaktadır. Bu önemli ören yerinin özellikleri ve değeri göz önüne alınarak yapılacak olan film günlerinin adı  1.Uluslararası Göbeklitepe Film Günleri olarak belirlenmiştir.
1.ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE FİLM GÜNLERİ  geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel,tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı

ŞANLIURFA GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ VE ŞANLIURFA PLATFORMU tarafından düzenlenecek film günlerinde, kısa filmler yarışacak.Başvurular 16 Ağustos 2022-23 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular Film Freeway platformu üzerinden yapılacaktır.

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı Film Günleri 1. Gün Şanlıurfa’da 29 Ekim 2022 tarihinde Film gösterimi ile başlayacak ,online gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecektir. 2.gün 30 Ekim 2022 tarihinde ise Gala Gecesi ve ödül töreni ile son bulacaktır.

,