Avrupa Birliği Delegasyonu Büyükelçi Yardımcısı Eleftheria Pertzınıdou, 17 Avrupa Birliği Ülkesinin Büyükelçi Yardımcısı (Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Letonya, İrlanda, Litvanya, Lüksenburg, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya) AB Delegasyonu Müsteşarı Steven de Wılde, AB Delegasyonu Uzmanları Helene Bourdıeu, Elif Elçi, Olivia O’Cconnel, tarafından Şanlıurfa’da sıhhat Projesi kapsamında yürütülen hizmetlerin görülmesi amacıyla Şanlıurfa Eyyübiye İlçesinde bulunan Makam Göçmen Sağlığı Merkezine ziyarette bulundular. Ziyarete Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, Daire Başkanı Azmi Ekmen, Sıhhat Proje Direktör Yardımcısı Habibe Özdemir, Sıhhat Projesi Saha Gözlemcisi Murat Zengin, Şanlıurfa il Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Keziban Yavuz, Göçmen Sağlığı Sorumlusu Hanifi Elçi ve Sıhhat proje çalışanları eşlik etti. 

Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara yaptığı sunumda şu ifadeleri kaydetti; 

‘’Yıllardır Suriyeli misafirlerimize vermiş olduğumuz hizmetleri sizlere anlatmak, göstermek için buradayız. Sıhhat projesi kapsamında Avrupa Birliğinden almış olduğumuz katkılarla vermiş olduğumuz hizmetler var. Proje kapsamında yapmış olduğumuz hizmetlerin bir örneği biraz önce gezmiş olduğunuz Makam Göçmen Sağlığı Merkezidir. Yapmış olduğumuz hizmetleri sizlere sunmak istedik, sıhhat projesi kapsamında burada küçük bir örnek gördünüz bu merkez gibi onlarca merkez var ve bu tür merkezleri Türkiye’nin birçok yerinde görme şansına sahipsiniz. Bugünkü program kapsamında kısa bir süre içerisinde sadece burada ki merkezi gördünüz. Bu vesile ile hepiniz hoş geldiniz diyorum’’

Makam Göçmen Sağlığı Merkezini ziyaret eden yetkililer, merkez çalışanları ile sohbet ederek hizmetlere ilişkin bilgi aldılar. Sonrasında yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ederek teşekkürü alkışlayarak desteklediler. Heyet daha sonra göçmen sağlığı merkezinden ayrıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında 15.12.2020 tarihinde imzalanan hibe sözleşmesi uyarınca, Türkiye’de Göçmen Sağlığı Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesi (SIHHAT-2) yürürlüğe girmiştir. Genel hedef olarak; SIHHAT-1 Projesi kapsamında yürütülen çalışmalardan sürekliliği gereken faaliyetlerin devamının sağlanması ve özellikli alanlardaki çalışmaların güçlendirilmesi şeklinde belirlenmiştir.

Şanlıurfa ili, Proje kapsamındaki öncelikli 29 il arasında bulunmaktadır.