banner111

3 bin metrelik yükseklikte ve 7 metrelik karda arızayı giderdiler

Batman’ın Sason ilçesinde 3 bin metre yükseklikteki Mereto dağındaki yerleşim birimine enerji sağlayan hatta yaşanan arıza Dicle Elektrik Arıza Onarım Bakım ekibinin zorlu çalışmasıyla giderildi. 

banner55

3 bin metrelik yükseklikte ve 7 metrelik karda arızayı giderdiler

Batman’ın Sason ilçesinde 3 bin metre yükseklikteki Mereto dağındaki yerleşim birimine enerji sağlayan hatta yaşanan arıza Dicle Elektrik Arıza Onarım Bakım ekibinin zorlu çalışmasıyla giderildi. 

12 Mart 2021 Cuma 12:21
4627 Okunma
3 bin metrelik yükseklikte ve 7 metrelik karda arızayı giderdiler
banner81

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan 2 bin 973 metre yükseklikteki Mereto dağının Pilare mevkiinde    enerji nakil hattında arıza meydana geldi. Karla kaplı bölgede çığ ve uçuruma yuvarlanma tehlikesine rağmen Dicle Elektrik Arıza Onarım Bakım (AOB) ekipleri zorlu bir çalışmayla arızayı gidermeyi başardı. 

7 metre karda 15 kilometre yürüdüler

Sason ilçe merkezinden 40 kilometre uzakta olan Pilare mevkiinde köy ve mezralardan oluşan 20 yerleşim birimini besleyen enerji nakil hattında, buzlanma ve aşırı rüzgarın etkisi ile arıza meydana geldi. 

Arıza ihbarının alınması üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirvan İlçe yöneticiliğinden bir ekip, araçlarıyla yola koyuldu. Yaklaşık 25 kilometreyi araçlarıyla kat eden ekip, sonraki 15 kilometreyi yaya olarak yürümek zorunda kaldı. 

Kalınlığı 2 metreyi bulan, ancak tipinin etkisiyle yer yer 7 metreye ulaşan karın yanı sıra uçuruma yuvarlanma tehlikesine rağmen ekipler, hava kararmadan arızanın yerini tespit etti. Yapılan müdahale ile arıza giderildi ve bu hattan beslenen 20 yerleşim birimine yeniden elektrik enerjisi verildi.


 

Son Güncelleme: 12.03.2021 12:21
Anahtar Kelimeler:
Urfa Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114