Milletvekili Gülender Açanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda konuştu.

TBMM’deki konuşmalarında ‘Turizm, Şanlıurfa için olmazsa olmaz bir gelir kaynağı. Tarih, kültür, müzik, doğa ve gastronomisiyle çok büyük kaynağa sahip şehrimizin turizm gelirlerini kat kat arttırmak için çalışmalı, eksiklerimizi gidermeli ve tanıtımları her platformda yapmalıyız’ ifadelerini kullanan Açanal, bu kez de Karahantepe’yi anlattı.

Açanal konuşmasında, “Şanlıurfa, son zamanlarda yapılan kazılarda elde edilen bilgilerle bilinen tarihi tekrardan güncelledi. "Tarihin sıfır noktası" olarak adlandırdığımız bölge muhtemeldir ki yeni keşiflerle daha derine ve daha geriye gidecek.” Dedi.

Açanal Konuşmasının devamında şunları söyledi;

‘’Lansmanını Urfa'da coşkulu bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yaptığımız Taş Tepeler'in tanıtım programında Göbeklitepe, Karahantepe, Gürcütepe, Sayburç, Çakmaktepe Sefertepe ve Yeni Mahalle Höyük olmak üzere 7 alanda sürdürülen kazılardan elde edilecek verilerin dünya tarihini yeniden şekillendireceği belirtiliyor. Bu vesileyle toplamda 12 tepeden oluşacak Taş Tepeler'i görmeniz açısından aziz milletimizi ve milletvekillerimizi Şanlıurfa'ma davet diyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum’’.