Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık olarak Türkiye’yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek dev projeleri, devlet aklı ve politikalarının sonucu olarak planlandığı, inşa edildiği kaydedildi. Son 20 yılda demiryollarının yeni bir anlayışla ele alındığı ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Ülkemizin doğusunu batısını, kuzeyini güneyinden ayırt etmeksizin, bütünsel kalkınmayı önceliklendiren, her bir vatandaşımıza fayda sunacak, yarınlarımızı garanti altına alacak yatırım anlayışını hayata geçirdik. 100 yıllık kalkınma ihtiyacımızı 20 yıla sığdırmayı başardık. 1451 kilometre hızlı tren hattı yaptık. Toplam demiryolu ağını, 13 bin 50 kilometreye çıkardık. Ülkemizi demir ağlarla yeniden örüyoruz. Ankara-İstanbul Hızlı tren hattından sonra Ankara-Konya ve Konya-Karaman hattını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Karaman-Mersin ile Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hatlarında ise inşa çalışmaları devam etmektedir.”
 

Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı
Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında Gaziantep-Şanlıurfa illerinin de hızlı tren hattı ile bağlanmasının planlandığı vurgulanan açıklamada, hızlı tren ağı ile daha hızlı ve daha konforlu toplu taşıma hizmeti ve yük taşımacılığının sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, “Şu anda yapımı devam etmekte olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı tamamlandığında, hat güzergahı devam edecek ve Şanlıurfa’ya kadar uzayacaktır. Proje ile birlikte Gaziantep-Şanlıurfa arasında yıllık yaklaşık 1 milyon yolculuk yapılması beklenmektedir. Saatte 200 kilometre hızla işleyecek olan hızlı tren hattının uzunluğu ise 120 kilometredir. Hızlı tren hatlarımız tamamlandığında Şanlıurfa-Mersin, Konya-Ankara-İstanbul arasında demiryolu ile kesintisiz seyahat mümkün olacaktır” değerlendirilmesinde bulunuldu.
Projenin askıya alınmasının söz konusu olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Proje, Gaziantep ile Mardin arası hızlı tren ağının da bir parçasıdır. Muhalefet her zamanki gibi asılsız, dayanaksız iddialarda bulunmuştur. İddialar, sadece yalan ve iftira değil, aynı zamanda kötü niyet de içeriyor” ifadeleri yer aldı.