Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutlayan Başkan Baydilli bu gecenin tüm günahlardan arınmaya, sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını diledi

Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı Vatandaşlar iftar saatinde aynı sofrayı paylaştı

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek üç ayların kutlu gecelerinden olan Berat Kandili, Ramazan ayının habercisi ve bağışlanma gecesidir. Bu güzel geceye erişmenin, bu mübarek günleri idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Berat gecesi Peygamber Efendimizin ifadesi ile af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Yüce Allah’ın affına erebilmek için bugün çokça affı mağfiret dileme, iyilik yapma ve gönül yapmak için güzel bir fırsattır. Biz de bu fırsattan istifade edip gönlünü kırdığımız veya gönül koyduğumuz kişilerle bir araya gelip helalleşelim. Ailemizin, büyüklerimizin kandilini kutlayıp hasbihal edelim.

Yüzyılın felaketi olan depremin izlerinin taze olduğu bu gecede hayatını kaybedenler, hastanelerde yaralı olup şifa bekleyenler, sevdiklerini ve evlerini kaybedenler için bolca dua edelim. Allah bu gecelerin hürmetine milletimizi kazalardan, belalardan ve afetlerden korusun.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Şanlıurfalı ve Karaköprülü hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”