Esnaf ve vatandaş ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın yanına gelen bir vatandaş, kızının yazdığı mektubu verdi.

Mektubu mutlaka okuyacağını dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından mektubu okudu.

Başkan Çakmak, 10 yaşındaki Dicle Kaya isimli küçük kızın mektubundaki, “Lütfen sizden ricam sokak hayvanlarına su kabı, mama ve soğuktan korunmaları için yuva yapılmasını istiyorum.” sözleri üzerine çalışma yapılması talimatı verdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak sürdürdüğü kent genelindeki park ve yeşil alanlara sokak hayvanları için kaplara su ile yiyecek bıraktı.

Küçük Dicle’nin mektubunun etkileyici olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın basın danışmanı Şükrü Dolaş, mektuba duyarsız kalamadıklarını söyledi.
Tüm sokak hayvanlarının düzenli beslenmesinin yapılması amacıyla çalışma başlatıldığını aktaran Dolaş, “Ekiplerimiz belirli periyotlarla sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütüyordu. Küçük kızımızın mektubu hepimizi duygulandırdı. Yaşı küçük ancak yüreği kocaman kızımızın duyarlılığı kayda değer bir durumdur. Sokak hayvanlarının soğuktan korunmasına yönelik ise hayvan barınağımızda çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede hizmete almayı planladığımız hayvan barınağının tamamlanmasıyla sıcak bir yuvaya kavuşacaklar. Dicle kızımızı da duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.