Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Siverek Belediyesi tarafından ayrıştırma tesisi kuruluyor.

Yapım çalışmaları süren tesiste toplanan elektronik, kağıt, metal, cam, plastik, giysi, bitkisel yağ ve piller ayrıştırılacak.

3 bin metrekare alan üzerine yapılan tesiste toplanacak organik gübrelerin de işlenerek elde edilecek kompost gübrenin ilçedeki park ve bahçelerde kullanılması amaçlanıyor.
Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çalışmaların sürdüğü tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tesisin tamamlanmasıyla kaynakların daha verimli kullanılacağını belirten Çakmak, şöyle konuştu:

"Ayrıştırmanın yanı sıra presleme merkezinin yer aldığı bir tesis yapıyoruz. Geri dönüşüm ya da sıfır atık projesi Emine Erdoğan hanımefendinin desteklediği çok güzel ve geri dönüşü olan projedir. Projenin hem istihdam eden hem gelir getirici bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Şehrimize getirisinin yanı sıra doğa dostu ve israfı önleyici bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projede özellikle büyük emeği olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kentimiz için güzel bir proje kazandırdığımıza inanıyorum, hayırlı olsun."