Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin girşimleri sonucu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır binlerce vatandaş ve öğrencinin kullandığı ve sık sık kazaların meydana geldiği Milli Eğitim kavşağından Belediye hizmet binasına kadar olan yolda genişletme çalışmaları devam ediyor.

Viranşehir Belediyesi, İmar planında bulunan fakat yıllardır Viranşehir 1. Hudut Tabur Komutanlığı alanına kısmen giren yolun, mevcut yola eklenmesi için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile yapılan yazışma ve istişareler sonucu mutabakata varıldı.

Mutabakatın ardından başlayan yol genişletme çalışmalarının yaklaşık 1 ay içerisinde bitireceği belirtildi.

AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin ve Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ragıp Yıldırım ile birlikte yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Salih Ekinci, yıllardır binlerce vatandaş ve öğrencinin kullandığı yolda ulaşım sıkıntısı yaşandığını ve sık sık kazaların meydana geldiğine dikkat çekerek, MSB İle yapılan yazışmalar ve istişareler sonucunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yapılacak çalışmaların ardından yolun iki tarafına da kaldırım yapılacağını ve yolun modern bir hale getirileceğini ifade eden Başkan Ekinci, Öğrencilerin yolu yeni eğitim öğretim yılında rahatlıkla kullanabilecekleri müjdesini verdi.

Hedeflerinin Viranşehir’i yaşanılabilir bir kent haline getirmek olduğuna vurgu yapan Başkan Ekinci, hedefleri doğrultusunda her geçen gün çalışma çıtalarını yükselttiklerinin altını çizerek, yol genişletme çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.