Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı

Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz milletimiz, hak ve adaletten şaşmamamızı öğütleyen dinimiz, birlik ve beraberliğimizin sarsılmaz kalesi olan devlet geleneğimiz, bizlere alın teri dökülen emeğin kutsallığını, helal kazancın değerini ve dayanışmanın önemini değişmez kaideler olarak öğretmiş, bu terbiye ile yetiştirmiştir.

“Hak denince akan sular durur” özdeyişini benimsemiş olan toplumumuz, Sevgili Peygamberimizin “İşçinin emeğinin karşılığını alın teri kurumadan veriniz” hadis-i şerifini kendisine düstur edinmiş, işçi – işveren arasındaki dengeyi karşılıklı anlayış, hoşgörü ve kul hakkına girmeme hassasiyetiyle sağlamıştır. İşçinin ve işverenin aynı değer yargılarına sahip olduğu bir toplumda, asırlar boyu bu denge korunmuş ve toplumumuz bu konuda farklı bir arayış içerisinde girme ihtiyacı hissetmemiştir.

İnsani ilişkilerimizin temelini oluşturan hakkaniyetli olma önceliğimizle, sorumluluk makamında bulunduğumuz Eyyübiye Belediyesi’nde de bu hakkı gözetme gayretinde olduğumuzu birlikte çalıştığımız tüm kardeşlerim gayet iyi bilmektedir. Biz yöneticiler, işçimizin emeğinin karşılığını tam alması için imkânlarımızı zorlarken, onların da aldıkları parayı son kuruşuna kadar helal etme gayret ve bilincinde olduklarına yürekten inanıyorum.

Özel sektör yatırımlarının batı illerimize göre kısıtlı olduğu bölgemizde, en fazla işçi çalıştıran kuruluşların başında belediyelerimiz gelmektedir.  Çok büyük bölümü beden işçiliğinden oluşan belediyecilik hizmetlerimiz nedeniyle, emek ve dayanışmanın önemini en iyi biz biliriz. Yatırım ve hizmetlerimiz de bu önem doğrultusunda şekillenmektedir.

Kısa süre önce inşaatını tamamladığımız ve 250 kadar gencimizin çalışmaya başladığı fabrika binamızın hizmete girdiği bugünlerde, ilk fırsatta en az iki fabrika binası daha yapmayı planladığımızı hatırlatmak istiyorum. İnsanımıza yeni iş kapıları açabildiğimiz, emeklerin ziyadesiyle değerlendiği, işsiz kimsenin kalmaması için dayanışma ruhumuzun zirve yaptığı günler getirmesi temennisiyle, tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.