Kurban ibadetinin Müslümanlar için önemine değinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Kurban, hem Allah’a hem de birbirimize yakınlaşmadır” dedi.

Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi: Yüce dinimiz İslam, özel önem atfedilen günler vesilesiyle toplumsal nizamı koruyan, empati kurarak birbirimizi daha iyi anlamamızı temin eden, kardeşlik, dostluk, akrabalık, komşuluk, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendiren sosyal bir medeniyet inşa etmiştir.

Bu büyük nizamın bir parçası olan kurban ibadeti de en sevilen ve değerli olandan vazgeçerek ruhlarımızı Cenab-ı Allah’a yakınlaştıran, hiç tanımadığımız insanlarla aramızda sarsılmaz bağlar kuran, yardımlaşma, dayanışma ve infak kültürümüzü koruyup, geliştiren çok sayıda hikmete sahiptir.

Yüce Rabbimin bizleri ibadetin hikmetini idrak eden âbidlerden eylemesini niyaz ederek, Eyyübiye Belediyesi olarak bu bayram da tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kurban satış ve kesim yerlerimiz planlandı, bayram boyunca sahada olacak personelimiz görevlendirildi. Temizliğin daha önem kazandığı bu bayramda, özellikle sahada olacak tüm temizlik personelimizi şimdiden takdir ediyor, siz değerli halkımızın da temizlik konusuna azami hassasiyet göstermenizi istirham ediyorum.

Bizleri böylesi müstesna bir vakte yeniden ulaştıran Cenab-ı Hakk’a şükrederken, bu bayramın dargınlıkların son bulmasına, iyilik, güzellik ve karşılıklı sevgi saygımızın güçlenmesine vesile olmasını diliyor, başta Eyyübiyeli hemşehrilerim olmak üzere, tüm Şanlıurfalıların ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor