Başkan Baydilli Destek İstedi Başkan Baydilli Destek İstedi

Başkan Kuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, şunları dile getirdi: Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamaktan başka bir yönetim sistemine razı olmayan milletimiz, kendi değerleri ve çağın ihtiyaçlarına göre devlet sistemini kurmuş ve başı dik, alnı açık şekilde yaşamasını bilmiştir.

1071'de başlayan Anadolu'da başlayan Türk hakimiyeti, 1900'lü yıllara kadar tüm cihana iyilik ve adalet yayan bir anlayışla varlığını sürdürmüştür. Aziz milletimizin temel değerleri olan kutsal vatan toprağı, hürriyet ve adalet çizgisinde gelişen devlet yönetimi, tanzimat fermanı ve meşrutiyetin ilanıyla yeni bir sürece girmiş, 1900’lü yıllara gelindiğinde toplumun genelinde cumhuriyet bilinci hasıl olmuştu.

Osmanlı İmparatorluğu’nun zayıflaması ve dağılma sürecine girmesiyle kendine yepyeni bir devlet kurarak yönünü belirleyen milletimiz, kurduğu cumhuriyeti her bakımdan en ileri seviyeye ulaştırma azim ve gayretini sürdürmektedir.

Cumhuriyetimizin son yirmi yılda savunmadan sanayiye, ulaştırmadan sosyal devlet anlayışındaki gelişimine kadar her alandaki gelişmesi dünyada büyük dikkat çekmekte, 2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla ilerleyişini sürdüren milletimiz geleceğe güvenle bakmaktadır.

Onlarca devletin bir araya gelerek, güç birliği yaptığı bir dönemde tek başına olsa da dünyada saygın ve etkin bir devlete, gölgesinde onurla yaşadığımız şanlı Türk bayrağına ve bu mübarek vatana sahip olduğumuz için mutluyuz, gururluyuz.

Bizlere bu büyük onur ve gururu yaşatan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm miletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.