Şanlıurfa’da heyecan yaratan gelişmeyi, dün cezaevi önünde mahalle muhtarları ve meclis üyeleriyle birlikte duyuran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yayınladığı teşekkür mesajında, “Tahliye işlemleri başlatılan eski Şanlıurfa Cezaevi arsasını belediyemize tahsis ederek, ilçemize devasa bir sosyal alan kazandırmamız için destek olan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a tüm Eyyübiyeliler adına şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı

Başkan Mehmet Kuş, cezaevinin bulunduğu bölgedeki mahallelerin yeşil alan sıkıntısı olduğunu dile getirerek, Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ’dan cezaevi arsasını talep etmiş, Bakan Bozdağ’da uygulanacak projeyi uygun bularak derhal talimat verip, tahsis işlemlerini başlatmıştı.

Tahliyesi devam eden eski cezaevi Eyyübiye Belediyesi’ne teslim edildikten sonra, Eyyübiye Belediyesi tarafından yıkılacak. Yaklaşık 100 dekarlık arazisi bulunan cezaevinin yerinde, eğitim ve spor tesisleri, sosyal alanlar gibi yapılar yer alacak. Büyük çoğunluğu yeşil alan olarak değerlendirilecek alanda yapılacak çalışmalar, bölgenin ihtiyaçları da dikkate alarak şekillendirilecek.