Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında; “Çanakkale savaşı aziz milletimizin vatanına, bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline karşı şartlar ne olursa olsun sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. “Çanakkale Geçilmez” sözü, özünde Aziz Türk Milleti’nin bağrında taşıdığı imanından aldığı güç ile bileğinin bükülemeyeceğinin vücut bulmuş halidir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti aynı kararlılıkla yoluna devam edecek ve ilelebet payidar kalacaktır. Çanakkale, yalnızca bir ordunun verdiği ihtişamlı bir mücadele değil, binlerce yılda yoğrulmuş asil Türk milletinin, maddi ve manevi bütün güçleri ile gerçekleştirdiği bir var oluş savaşıdır.

Çanakkale, dönemin en büyük küresel gücüne karşı, bir karış bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen Türk milletinin asalet mücadelesidir.

Çanakkale, Müslüman Türk’ün, iman ve azminin, güç ve kuvvetinin imtihandan geçmiş bir vesikası, mağrur ve zalim bir gücün, hakkın karşısında mağlubiyeti ve maddenin mana önünde ezilip yok olmasıdır. Çanakkale’de ulaşılan bu muhteşem sonuç; Türk milletinin kendi topraklarında asla ve asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur.

Harran Tıp Kardiyoloji Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı Harran Tıp Kardiyoloji Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Ecdadımız canı pahasına cepheden cepheye koşmuş, şehit düşmüş, gazi olmuş ancak vatanın bir karış toprağını dahi düşmana teslim etmemiştir. Bu Cennet topraklar birçok bedel ödenerek bizlere vatan kılınmıştır.  Bugün de aynı inançla birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacak vatanımızı her alan ve her cephede daha çok çalışarak yine hep birlikte geleceğe taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde vatanımızı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.