İki aile arasında bulunan husumeti sonlandırmak için devreye girerek, yoğun çaba harcayan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ve MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Uludağ ve Kaya ailelerinin büyükleriyle konuşularak bir araya getirdi. Başkan Mahmut Özyavuz'un katkı sağladığı ve barış yemeğini verdiği Millet Odasında taraflar bir araya gelerek barıştı. Barış programına her iki aileden çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı Şanlıurfa'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Barış yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; Barış kelimesi hakikaten zordur, bozmak kolaydır, yıkmak kolaydır, tahrip etmek kolaydır. Ama yapmak çok zordur. Bu süreçte barışın gerçekleşmesi için bizlere kolaylık sağlayan Uludağ ve Kaya ailelerine teşekkür ediyorum. İnsanlığı ancak ve ancak barış ve huzur kurtaracaktır. İfadelerini kullandı.

Barış yemeğinden sonra açıklamalarda bulunan Milletvekili İbrahim Özyavuz: Sulh bir toplumun olmazsa olmazıdır. Uludağ ve Kaya ailelerinin kıymetli fertlerine sağduyu çağrımıza kulak verip, bu süreci barışla sonuçlandırmamıza kolaylık sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Harran birlik ve beraberliğin kenti olmaya devam edecektir. İfadelerini kullandı.

Millet odasında düzenlenen barış yemeğinden sonra her iki ailemin fertleri sarılarak uzun yıllardan beri süren husumete son verdiler.