Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, “Türk Milletinin Bağımsızlık Savaşını zaferle taçlandıran ve milletimizin yenilmezliğini dünyaya haykıran 30 Ağustos’un Baş komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türk milletinin bağımsızlık inancı ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını belirten Başkan Özyavuz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan bu zafer, yeni Türk Devletinin diplomatik ve siyasî alanda elde edeceği büyük başarıların temelini teşkil etmiştir.

Kütahya-Dumlupınar’da yapılan Büyük Taarruz ‘la Anadolu topraklarında devam eden işgaller son bulmuş, büyük mücadele 30 Ağustos Zaferi’yle taçlanmıştır. Türk Milleti, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini var gücüyle tüm dünyaya haykırmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığındaki ordumuz, yaşadığı açlık, cephane sıkıntısı ve her türlü zorluğa rağmen azim ve inançla bu meydan muharebesini kazanmış, adını tarihe yazdırmıştır. 30 Ağustos, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin vatanımızı milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı verdiği inanılmaz mücadelenin altına atılan imzadır. Bu mukaddes vatanı bize emanet eden atalarımızın onurlu mücadelesine sonsuza kadar sahip çıkacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Şanlıurfa'da iki araç çarpıştı: 1 ölü 4 yaralı Şanlıurfa'da iki araç çarpıştı: 1 ölü 4 yaralı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”.