Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Baydilli mesajında İstiklal Şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’a rahmet dilerken, istiklal marşının öneminden bahsetti.

Başkan Baydilli, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı aziz milletimizin 100 yıl önceki kahramanlıklarını, imanını ve inancını anlatan bir marşın ötesinde bir destan ve haykırıştır. ‘Korkma’ diyerek başlayan marşla vatanın bir karış toprağı için geçmişten bugüne korkmadan mücadele eden kahraman milletimize seslenen bu marş bir milletin yeniden dirilişinin sembolüdür.

Millî mücadelede fikirleri ve eserleriyle tarihimizde değerli bir yer edinmiş olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazdığı bu marşla bir milletin makus talihini ancak kendisinin yeneceğini anlatmıştır. Merhum şairin dediği gibi, ‘Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın.’

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın kabulünün 100'üncü yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal mücadelesinde vatan için can veren Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”