Başkan Beyazgül 23 Nisan’ın gelecek nesillere aktarılan en büyük emanet olduğuna dikkati çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.

Kahraman ordumuz, birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşmayı kendine şiar edinmiş aziz milletimizden aldığı güçle, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmıştır.

Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugünün ve yarının çocuklarına atalarından en büyük emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ve bu bağımsızlık ruhunu gelecek nesillere aktarmak da yine çocuklarımıza ve gençlerimize verilen kutsal bir görevdir.

Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolü olmuştur.

Bizler de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza miras olarak bırakılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin; donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla gerek spor ve kültürel aktivitelerle gerekse kütüphaneler ve sosyal donatı alanlarını hazır hale getirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi; Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden Birinci Meclis’in kahraman mensuplarını rahmetle yâd ediyorum.

Bugüne anlam katan en büyük hazinemiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum. İyi Bayramlar Çocuklar”

Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor