Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve daire başkanlarını ağırladı.

Dün ilçeye çıkarma yapan Başkan Beyazgül ve beraberindeki heyet ilk olarak Başkan Yalçınkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin de katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilçede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. 

BAŞKAN BEYAZGÜL: ÇOK GÜZEL FAALİYETLER OLUYOR

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Beyazgül, Akçakale’deki çalışmaları takdir ederek “İlçemizde çok güzel faaliyetler oluyor. Bir yıl önce Akçakale'den ayrılan bir insan Akçakale'ye döndüğünde değişiklikler ile ilçenin tanınmayacak hale geldiğini görecektir. Halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Kadirşinaslığı, misafirperverliği, cömertliklerini yaşamış biri olarak hepsine selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. 

BAŞKAN YALÇINKAYA: ESERLERİMİZ KONUŞULACAK

Başkan Yalçınkaya da projelerin birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirildiğine vurgu yaptı. Hem Şanlıurfa’nın hem Akçakale’nin değişimi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten

Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:

“Zeynel Başkanımızla beraber dayanışma içerisinde hem Urfa'yı birinci il, hem Akçakale'yi sınırda yıldız ilçe yapma gayretimizle gece gündüz demeden faaliyetlerimize devam ediyoruz. Destanlık işler yaptık. Yeter mi? Yetmez. İnşallah 5 senenin sonunda vaad ettiğimiz gibi; Organize Sanayisi olan, fabrika bacaları tüten, ihracat ve ithalatı olan, transit ticarete açık olan, Urfa'nın çıkış kapısı olan çok önemli bir merkezi birlikte inşa etmeye çalışıyoruz. Doğalgazı, anayolu, çevre yolunu hepsini bir seferberlik içerisinde Zeynel başkanımızın gayretiyle yapıyoruz. Bunun bütün eserleri ortada. Biz gideceğiz, eserlerimiz konuşulacak. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da bu bölgeye olan hassasiyet ve sevdasından dolayı teşekkür ediyoruz. Birlikte gece gündüz demeden geri kalan hizmetleri de tamamlayacağız. 5 senenin sonunda çok farklı bir Urfa'yı Türkiye'nin önüne çıkartacağız. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Başkan Beyazgül, Akçakale Kent Parkı ile Akçakale Kadın Destek Merkezi’nde de incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.