Şanlıurfa son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Metrekareye 100 kilogram yağışın düştüğü kentte, dere yataklarındaki evler ve yapılar zarar gördü.

Şanlıurfa'da Silah Operasyonunda 3 Şüpheli Yakalandı Şanlıurfa'da Silah Operasyonunda 3 Şüpheli Yakalandı

11 yıl önce inşa edilen Abide Köprülü Kavşağı alt geçidini ise su bastı. 5 kişi burada hayatını kaybetti. Öte yandan dere yatağına inşa edilen Piazza AVM’yi su bastı. Bir temizlik görevlisi de burada hayatını kaybetti. kent genelinde ise 15 kişi vefat etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Karakoyun Deresi kenarında yaptığı çalışmalarla facianın boyutunun daha da büyük olması önlendi. Konuyla ilgili bilgiler veren Beyazgül ‘Sel baskınından önce "Karakoyun Deresi" kenarındaki 251 adet yapının kamulaştırmasını yaptık ve yıkımına başladık. Sel baskınıyla mücadelenin akabinde yıkımları da tamamlayacağız. Allah muhafaza yapılan bu çalışmalar gerçekleştirilmeseydi facianın boyutu çok daha büyük olacaktı’ dedi.

Öte yandan Başkan Beyazgül, Şanlıurfa eski belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı eleştirilerine yanıt verdi. Dere yatağında bulunan eski otogarı Fakıbaba’nın sattığını ve AVM yaptırdığını belirten Beyazgül, 1 metre tarım arazisini imara açtırmadıklarını söyledi. Beyazgül konuyla ilgili açıklamasında ‘ Biz 1 metrekare tarım arazisini imara açmadık, 1 metrekare dere yatağına yapı ruhsatı vermedik. Hatta yapılan kamulaştırmalarla hataların önüne geçmeye çalıştık. Bugün bizi eleştiren Fakıbaba, o zaman dere yatağında bulunan eski otogarı sattı, AVM yaptırdı. Yazık, çok yazık’ ifadelerini kullandı.