Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Selden en çok etkilenen mahallelerde bir yandan selin izleri silinmeye çalışılırken diğer yandan vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sel felaketine neden olan Cavsak deresinde sürdürülen çalışmaları inceledi. Taşkın su nedeniyle patlayan derenin taşması sonucu kayan araçlar dere içerisinde sıkıştı. 

Halfeti’de Şeref Albayrak Sevgisi Halfeti’de Şeref Albayrak Sevgisi

Cavsak Deresinde sıkışan araçlar ekipler tarafından dere içerisinde çıkartıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, derenin onarım çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Sel felaketinden yaklaşık 1 ay önce kent genelinde bulunan mazgalların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yapıldığının altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’mız önce deprem sonra da sel afetini yaşadı. Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren sahadaydık. Burası Cavsak deresi, Cavsak deresinin önü kapalıydı diye kamuoyunda bir algı vardı. Bu dere yıllar, yüzyıllar boyu olan bir dere ve Mehmetçik Mahallesinde çıkan bu dere askeriyenin içerisinden geçiyor. Daha sonra Ziyaeddin Akbulut parkından geçiyor, Ziyaeddin Akbulut parkından sonra yer altına iniyor. Burada iki ağız var bu iki ağızdan itibaren yer altına iniyor. Necmettin Cevheri, Belediye binasının önünden geçerek oduncular pazarında tekrar yüzeye çıkıyor ve ondan sonra da Karakoyun ile birleşiyor. Cavsak Deresi yüzyıllardır bu şekilde akmaktadır. Derenin bir kısmı yaklaşık 30 yıl önce buranın üstü kapatılıyor park haline getiriliyor. Olay günü 2 tane aracın dere içerisinde olduğu bize bildirildi. Araçları daha sonra dereden çıkardık. Sel akıntısıyla birlikte araçlar ağız kısımlarında sıkışmışlar. Sel suları buradan taşarak Abide kavşağına gitmiş. Hiç yaşanmasını istemediğimiz bir hadise Mehmetçik Mahallesinde çıkan ve Oduncular Pazarına kadar devam eden bir Cavsak deresi var ve kamuoyunda bu Cavsak deresinin hemen Abide de önünün kapandığı, geçişinin olmadığı söylentileri var buna açıklık getirmek istedik. Mazgallarla ilgili olarak uyarıyla birlikte sabahlara kadar bütün yollar ve sokaklardaydık, çalışmalarımızı sürdürdük. Bizim birçok dalgeçlerimiz var, bu dalgeçlerin içerisinde yarım santim dahi su birikmiş değildir. Daha öncesinde mazgallar temizlendi, aylar öncesi ve yine alarm alındığı andan itibaren kentteki tüm mazgallar tekrar kontrol edildi ve tekrar temizlendi. Bir derenin önü açık buradan aşağıya yola iniyor. Diğer bir konuda mazgallarımızın temizlendiği ve bunların diğer dalgeçlerde gördüğümüz halleri var ve sıfır su birikintisidir. Kamuoyunda zaman zaman bu tür konular olduğu zaman halkımızı bilgilendireceğiz’’

Sel felaketinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibinin sahada olduğunu ifade eden vatandaşlar daha önceki belediye başkanları döneminde yapılan hatalar Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül başkanımızın üzerine yıkıyorlar, bu yanlıştır. Hesap sorulacaksa önceki dönem belediye başkanlarına sorulsun. Biz her zaman Zeynel Abidin Beyazgül başkanımızın yanındayız’’ şeklinde konuştular.