Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm personeli arama kurtarma çalışmaları için seferber edildi. Arama kurtarma faaliyetinde görevli personeller GAMER’de oluşturulan kriz masasına iletilen ihbarlara ulaşmak için büyük çaba gösteriyor.

Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, AFAD, UMKE, ilçe belediyeleri ve paydaş kurumlarla birlikte “Gün Birliktelik Günüdür” anlayışıyla İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere ŞUSKİ, Fen İşleri, Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı ile Makine İkmal ’de bulunan iş makinaları ve personeller depremden hasar gören enkaz bölgelerine yönlendirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve ilgili kurum müdürleriyle birlikte Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de anlık çalışmaları takip etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin arama ve kurtarma faaliyetlerinde görevli tüm personelleri görevlerinin başına geçerek arama ve kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kısa bir zaman önce hayata geçirdiği Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler büfelerde kesintisiz ve ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Ücretsiz şehir içi ulaşımın sağlandığı kentte belirlenen toplama alanlarında Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından kesintisiz çorba dağıtımı yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal tesisleri, gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri ve vatandaşlar için güvenli olarak belirlenen alanlarda depremzedelere kesintisiz sıcak çorba ikram edilerek geceyi sıcak ortamlarda geçirmeleri sağlanıyor.