Başkan Beyazgül mesajında” Vatanımızı korumak için canları pahasına cephede çarpışarak şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Başkan Beyazgül 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:” Çanakkale ruhu bir milletin diriliş ruhudur. Türk Milleti tarihi zaferlerle dolu mazisi ile zulme karşı hiçbir zaman boyun eğmemiş, esaret ve işgal girişimleri karşısında göğsünü zalimin zulmüne karşı siper etmiştir.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” ÇANAKKALE ZAFERİ BİZİ BOĞMAYA GELEN AKBABALARA VERİLEN BİR SAVAŞ DERSİDİR”

Çanakkale ruhu,  “Ana ben gidiyorum düşmana karşı...” diyerek okulu bırakan, yuvasından ayrılan liselilerin çoğunun dönmediği, diploma yerine şehitlik unvanını kazandıkları cesaretin ve özverinin simgesidir. Çanakkale ruhu, köklü bir milletin, asil bir halkın bütün dünyayı şaşkına çeviren mücadelesidir. Çanakkale ruhu, Boğazımıza, can damarımıza basmaya, bizi boğmaya gelen akbabalara verilen bir savaş dersidir.

Çanakkale, işgalci devletlerin top ve tüfeğine karşı kahraman vatan evlatlarımızın iman gücü ile müdafaa edilmiş, milletimizin cansiperane mücadelesi karşısında her türlü imkân ve donanıma sahip devletler karşılarında vatan, bayrak ve bağımsızlık için canlarını, gözlerini kırpmadan feda eden vatan evlatlarını görünce şehadeti yeniden diriliş olarak gören milletin karşısında hiçbir gücün başarıya ulaşamayacağını tecrübe etmişlerdir.

Toprağın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy’un “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Millet olarak nereden geldiğimizi, hangi badirelerden kurtulduğumuzu unutmadan çağla kuşanmak durumunda olduğumuzu bilmek zorundayız. 

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”