Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler denetim için çarşı pazara indi. Bayram öncesi alışverişin yoğun olduğu bölgelerde denetim yapan Zabıta ekipleri, fahiş fiyat konusunda esnafı denetledi.

Denetimlerde ürünlerin alış ve satış faturaları ve irsaliyelerini kontrol eden Zabıta ekipleri, bir işyerindeki lokum kutusundaki etiket dikkat çekti. Zabıta ekipleri, etiketin altında farklı bir etiket daha olduğunu belirledi ve lokum kutularına el koydu.

Son kullanma tarihi geçmiş bayramlık lokumların üzerine yeni tarihli etiket yapıştırarak satış yapan işletmeye cezai işlem uygulanırken, Şanlıurfa Zabıtası lokumun depolandığı firmaya da baskın düzenledi. Depo da bulunan son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda lokum kutularına el konuldu. Sahte etiket ile lokumların üzerini kapatarak yeni tarih yazan depo işletmecisine cezai işlem uygulandı.

Şanlıurfa'da 20 yıl cezası bulunan hükümlü yakalandı Şanlıurfa'da 20 yıl cezası bulunan hükümlü yakalandı

Halk sağlığını ön planda tutan ve fahiş fiyatlara karşı tedbirlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.