Siverek Belediyesi, Harran Üniversitesi ile Küresel Kalkınma ve Proje Derneği iş birliğince dezavantajlı kadınlara yönelik hazırlanan "güvenli ticaret, güvenli gelecek" projesi tamamlandı.

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Siverek Meslek Yüksek Okulunun da desteklediği projede eğitimini tamamlayan Ayvanat Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri için sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, kadınların istihdam edilmesine yönelik projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Özellikle dezavantajlı durumda bulunan kadınların bu tür projelere başvurmasını isteyen Çakmak, “Siverek Belediyesi olarak ilçemizdeki kadınların her alanda başarılı olmaları için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Güvenli ticaret, güvenli gelecek projesinin kadınlarımızın istihdamı için önemli bir adım olarak görerek destekledik. Güçlü kadın demek güçlü bir toplum demektir. Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken projeye destek verenlere de teşekkür belgesi takdim edildi.

Düzenlenen törene Başkan Ayşe Çakmak’ın yanı sıra Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı ile daire müdürleri, oda başkanları, öğretim görevlileri, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı.