Milletvekili Cevheri yayınladığı mesajda ''Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünde, bugün her zamankinden daha fazla geçmişimizi bilmemiz ve bu toprakların nasıl vatan edinildiğini hatırlarda tutmamız gerekiyor. Özellikle, Şanlıurfalılar olarak dedelerimizin vatanımızı ve şehrimizi, vatan olarak kalabilmesi için ne mücadeleler verdiklerini, gelecek nesillere birçok yolla anlatmamız ve aktarmamız gerekmektedir' dedi.

Cevheri mesajında şu ifadelere yer verdi;

''Tarihinden ders almayan medeniyetlerin yıkılıp-yok olduğu bilinci ile önceki nesillerin ödedikleri bedellerin ne olduğunun kavranılması, geleceğin milletimiz için ağır bir ders değil, güzel günlerin teminatı olacaktır.

101 yıl önce Osmanlı Devletinin küçüle küçüle Anadolu topraklarına sığdırılması, hatta onun bile çok görüldüğü bir proje ile milletimiz boğulmak istenilmiş fakat milletimizin özgür yaşama iradesi kendisini Şanlıurfa gibi vatanın her yerinde göstermiştir.

Çaresizlikten ve imzalanan Mondoros Mütarekesine rağmen, esir ve işgal altında yaşamamış, esir olmayı ölmeye tercih etmiş olan milletimiz, ‘herkes kapısının önünü temizlese dünya temiz olur’ misali, dedelerimiz tarafından zalim Fransız işgal kuvvetlerine gereken ders verilmiştir.  Şanlıurfa işgalden temizlenmiştir.

12’ler olarak hatıralarını yâdettiğimiz büyüklerimiz öncülüğünde örgütlenen halkımız, işgalin üzerinden bir yıl geçmeden Fransızları Urfa’da barınamaz hale getirmiş ve şehit kanları ile sulanmış topraklarımızdan kovmuştur. Bu kurtuluş mücadelesi memleketin her köşesinde örnek alınmış ve istiklal mücadelemize manevi zemin sağlamıştır.

Düşman 101 yıl önce kovulmuştur, fakat emellerinden vazgeçmemiştir. Bu manada Mehmet Akif’in ‘Allah bir daha (İstiklal Marşı) yazdırmasın’ dediği gibi, bir daha (fiili) kurtuluş mücadelesi yapmak zorunda kalmamak için, uyanık olmak ve aldığımız her vazife ve verdiğimiz her sözü yüksek bir şuur ile yerine getirmek icap etmektedir.

İstiklal Mücadelemizde Urfa’mızın özel bir yeri olması nedeni ile kahramanlığının nişanesi olarak 1984 yılında şehrin adı “Şanlıurfa” olarak değiştirilmiş ve 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile bu kahramanlık teyit edilmiştir.

Bir daha yaşanmaması temennisi ile Şanlıurfa’mızın düşman işgalinden kurtuluş bayramını tebrik ediyor, tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.''