Diyarbakır’dan Trabzon’a ilk kez direk uçak seferi gerçekleştirildi. Haftada iki kez gerçekleştirilecek olan uçak seferlerinin başladığını "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katkılarıyla Trabzon-Diyarbakır illerimiz arasında haftada iki gün(Salı-Cumartesi) karşılıklı direkt uçuşlar başlatan Anadolu Jet’e teşekkür eder, bugün gerçekleşen ilk uçuşun hayırlı olmasını dilerim’’ ifadeleriyle duyuran Vali İsmail Ustaoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

GÖZLER ŞANLIURFA-ANTALYA SEFERLERİNDE.
Diyarbakır’daki bu gelişmenin ardından gözler Şanlıurfa’ya çevrildi. Turizmciler Şanlıurfa-Antalya direk uçak seferlerinin başlaması gerektiğini belirtirken, bu durumun kentin turizmine önemli katkılar sağlayacağını ön görüyor. 

ŞANLIURFA’DAN GÜNCEL UÇAK SEFERLERİ.
Şanlıurfa’dan
hali hazırda sadece İstanbul-Ankara ve İzmir’e uçak seferleri düzenleniyor. Bu seferler günde 4 kez İstanbul, günde 1 kez Ankara (Belirli günlerde 2 sefer haftada toplam 10 sefer), haftada 3 gün ise İzmir olarak gerçekleşiyor. Turizmciler kış mevsimi nedeniyle haftada 3’e düşürülen İzmir seferinin 5’e çıkarılmasını talep ediyor.

THY’NİN SEFER SAATLERİ VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR.
Öte yandan THY’nin Şanlıurfa-İstanbul uçak seferi saatleri de vatandaşları mağdur ediyor. İstanbul havalimanına kalkış saati 10.25’de sefer düzenleyen THY, günü birlik gidip gelmek isteyen yolcunun orada konaklamasına neden oluyor. Pegasus ise sabah 08.40’da sefer düzenleyerek bu mağduriyetin kısmen de olsa önüne geçiyor. 

MEDYAURFA.COM