YKS’ye ücretsiz kurslarda hazırlanan öğrenciler “Burada her türlü yardım sağlanıyor” diyerek Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür etti.

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen öğrencilere, Akçakale Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ücretsiz eğitim veriliyor.

“Yetişmiş insan her zaman bölgenin kaderini belirleyecek. Bunun yolu da eğitimdir.” diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu bakış açısıyla eğitime tam desteğini sürdürüyor.

Gençlik Merkezine giden öğrencilere öğretmenler kendi branşlarında ders veriyor. Aynı zamanda kütüphane ve etüt merkezini de kullanan öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ücretsiz olarak hazırlanıyor. Depremlerin ardından Akçakale’ye gelen depremzede öğrenciler de bu eğitimden faydalanıyor. Öğretmenlerin de hassasiyet gösterdiği öğrenciler hayallerine Akçakale Belediyesi’nin desteği ile kavuşacak.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YALÇINKAYA’YA TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş’tan gelen depremzede öğrenci Eray Eryılmaz duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nden depremden sonra buradaki akrabamın yanına geldim. Üniversite sınavına hazırlandığım için gençlik merkezini önerdiler. Buradaki öğretmenler sahip çıktı ve Akçakale Belediyesi de yardımda bulundu. Kırtasiye, malzeme, kitap olsun baya yardımda bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOK MEMNUNUM”

Gaziantep’ten gelen depremzede öğrenci Nisa Can da memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

“Gaziantep’in Islahiye İlçesi’nden geliyorum. Deprem bizi baya etkiledi. Ablam burada olduğu için Akçakale’ye geldi. Burada YKS’ye hazırlanıyorum. Bana burayı önerdiler. Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya’ya çok teşekkür ederim. Burada her türlü yardım sağlanıyor. Kitap, öğretmen olarak çok memnunum. YKS sürecinde çok iyi geldi.”

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Kahramanmaraş’tan gelen depremzede öğrenci Melih Emre Çuhadar ise desteklerinden dolayı Başkan Yalçınkaya ve öğretmenlerine şu sözlerle teşekkür etti:

Şanlıurfa trafiğinde denetimler daha da sıkılaşacak Şanlıurfa trafiğinde denetimler daha da sıkılaşacak

“Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi’nden geliyorum. Ablam burada öğretmen onunla kalıyorum. Bana gençlik merkezini önerdiler. Depremden sonra 1,5 aylık boşluğum olmuştu. Onu gidermeye çalıştılar. Hocaları çok çabalıyorlar, çok yardımcı oluyor. Kitap eksiğimizi vs. için her zaman üstümüze düşüyorlar. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sağolun.”