2018 yılında Şanlıurfa'da bir araya gelen çoğunluğunun ressamlardan oluşan farklı sanat dallarındaki sanatçıların kurduğu SANATDER, 2. Olağan Genel Kurul toplantısı dernek binasında yaptı.

Gündem açılışı ve Divan başkanlığına Necmi Kaya' nın seçildiği kongrede, Mustafa Dörtbudak SANATDER'in kuruluşundan bugüne yapmış oldukları faaliyetleri anlattı, Genel Kurulda derneğin gelir gider raporları ibraz edildi.

Dünya'nın sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe bölgesindeki Kültür ve sanatın kadim şehri Şanlıurfa sanatçılarının bilgi, beceri ve sanatlarını uluslararası alana taşımak, temsil etmek, projeler yapmak ve ülke turizmine katkıda bulunmak, gençlerimize sanatı sevdirmek amacıyla kurslar düzenlemek, sergi, seminer ve paneller düzenlemek amacıyla kurulan SANATDER, pandemi dönemine rastlamasına rağmen birçok etkinliğe ve projelere imza attı.

Her fırsatta Şanlıurfa'ya sanat merkezi kazandırma hedeflerinin olduğunu belirten Dörtbudak, bu merkez içerisinde Sanat şehrine yakışır bir Sanat müzesi, bir sergi salonu ve geniş kapsamlı bir sanat kursları merkezi kazandırılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sanatder üyelerinden oluşan ressam, hattat, kaligraf, bakırcı, ebru sanatçısı, fotoğraf sanatçısı ve birçok sanatseverlerin katıldığı kongrede çoğunluğun oyunu alan Mustafa Dörtbudak yeniden başkan seçildi.

Divan başkanı Eğitimci Ressam Necmi Kayatekrardan başkan olarak seçilen Mustafa Dörtbudak'a ve yönetimine emek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ünlü sanatçıların, akademisyenlerin ve devlet sanatçılarının bulunduğu kongrede yönetim kuruluna

Tipografi mim. Mustafa DÖRTBUDAK
Ressam Mehmet BEŞLİ
Eğitimci Fuat BUĞDAYBEY
Sanat Tarihçisi Murat ÇALIM
Ressam Mehmet DOĞAN
Ressam Mustafa KILIÇ
Fotoğraf Sanatçısı Bünyamin ÇADIRCI
Ressam, Araştırmacı Yazar M.Fuat KÜRKÇÜOĞLU
Ressam Mustafa ÇAVCI
Ressam Mahmut KILIÇ
Pastel Ressamı Necmi KAYA
Hattat Mustafa KAÇAR
Ebru Sanatçısı Doç. Dr. Ömer SABUNCU
Ressam M.Nihat KÜRKÇÜOĞLU
Ressam Remzi KARA
Yakma Karakalem Ressamı Ekrem TÜZÜN
seçildi.

Dörtbudak, "Kuruluşumuzdan bugüne derneğimize emek veren sanatçılarımıza, destekleyen sanatseverlerimize minnettar olduğumuzu belirtiyor, ebediyete intikal etmiş üstadlarımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Dilek ve temennilerin ardından yeni genel kurul aile fotoğrafı çekilerek toplantı son buldu.

Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar