Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi  ve paydaş kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Protokolü, STK Temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı

Resim

Gecede vatandaşlar Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.  Kur'an tilavetiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tiyatro gösterimi ve şiirlerin okunduğu alandakiler hep birlikte sosyal mesafe gözeterek yatsı namazı kılıp sonrasında şehitler için dua ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konuşması canlı yayın olarak verilen alanda dinlenildi.

Resim

Programda bir konuşma yaparak tüm şehitlere Allahtan rahmet dileyen Başkan Beyazgül, “15 Temmuz gecesine baktığımızda bir Çanakkale mücadelesini ve 11 Nisan Mücadelesi ruhunun uyandığını gördük” dedi.

Başkan Beyazgül Konuşmasında, “Şehitlerimizi rahmet ile anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler temennisinde bulunuyorum.  Şehitlerimiz peygamberimize komşudurlar inşallah. 15 Temmuz’dan önce bir örgüt farklı bir cübbe giymiş her şeyi tersine çeviriyorlardı. Sınav soruları çalınıyor, sermaye tek ele alınmaya çalışılıyor. O gün her şeyimizi almak isteyen, çocuklarımızın geleceğini çalan, tüccarımızın sermayesini çalan ve anaları gözyaşı içinde bırakan o örgüt bir de bu insanlara bombalar yağdırmaya çalıştılar. Tanklar ve uçaklarla geldiler ebabil kuşları misali gelip o tankları vatandaşlarımız bertaraf ettiler. Cumhurbaşkanımızın ifade etiği gibi levyelerle uçaklar karşılandı. 15 Temmuz gecesine baktığımızda bir Çanakkale mücadelesini ve 11 Nisan Mücadelesinin uyandığını gördük” diye konuştu.

Resim

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “15 Temmuz ihanet teşebbüsünün 4. Yıl dönümünü anıyor ve Türkiye’nin dört bir yanında coşkulu kutlamalar gerçekleştiriliyor. Bu vesile ile en başta bu destanı bizlere hediye eden milletimize ve aziz şehitlerimizi, canlarını hiçe sayan o kahramanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz” diye konuştu.

Resim

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise, “15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü Mensuplarınca darbe yapılmak yoluyla işgal girişiminin 4. Yıl dönümündeyiz. Bu gün ülkemizin tüm şehitlerinde ve Şanlıurfa’mızda yüreği ve kalbi bizlerle olan dün olduğu gibi bu günde tarafını ve davranışını milletinden, demokrasiden yana alan vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hain gecede şehit olanlara Allahtan rahmet gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Resim

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, “Kendisini içine gizlemiş emperyalizme uşaklık eden hain FETO Terör örgütüne karşı koyulmasının 4. Yıl dönümünü yaşıyoruz. O kara gecede vatanını savunurken şehit olanlara ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allahtan şifalar diliyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş ise, “Feto Terör Örgütü on yıllarca vatanımıza sızarak stratejik yerlere yerleşmiş devletimizi ele geçirmeye çalışmıştır. Bu terör örgütü yıllarca ülkemizi yıkmak için hazırlık yapmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesinde vatandaşlarımıza silah çekmiştir. Milletimiz ise bunların karşısında canlarını hiçe sayarak dik bir şekilde durmuştur. O gece şehit olanlara Allahtan rahmet tüm gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Resim

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hayrettin Cidir ise, “Canı pahasına vatan topraklarına sahip çıkarak kanlarını döken herkese Allahtan rahmet gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu vatan kolay kolay kazanılmadı. Bu vatanın her karışı ecdatlarımızın kanları ile sulandı. Bazıları bu toprakları kolay kazanacaklarını zannettiler. Ama onlar milletimizi hesap etmediler” dedi.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat ise, “Yapılan darbeler ülkemizi 50 yıl geriye götürmüştür. Ama 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşemeyen bu darbe milletimizin asil duruşu ile başarıldı. O gecede şehadete yürüyen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sıhhatli uzun ömürler diliyorum” dedi.