Şanlıurfa’nın kadim niteliklerine ev sahipliği yapan Eyyübiye’de yaşayan 400 bine yakın vatandaşın mutluluğunu hedef alan projeleri bir biri ardına hayata geçiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımı devam eden Eyyübiye Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan yardımcıları ve teknik personelle birlikte, Akçakale yolu üzeri eski Ziraat Fakültesi arazisinde Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilen alanda oluşturulan Millet Bahçesi’nde devam eden ağaçlandırma, çimlendirme, inşaat ve aydınlatma çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kuş, üç yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevi süresince verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Seçimlerden önce Eyyübiyelilere millet bahçesi yapma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Mehmet Kuş, “O gün bizlere güldüler, inanmadılar. Çünkü Eyyübiye’ye hiçbir şeyi yakıştırmadılar. 180 dönümlük Millet Bahçesi’nin Eyyübiye’ye çok lüks olduğunu söylediler. Eyyübiye’yi kafesinden çıkarmak istemediler. Ama biz prangaları kırdık, kafesi açtık ve Eyyübiyeli kardeşlerimize en güzel hizmeti getirmenin gayreti içerisinde olduk.” dedi.

Çalışmaların son hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Kuş, Eyyübiye Millet Bahçesini Ağustos ayında hizmete açmayı planladıkları dile getirerek, “Artık Eyyübiyeli’nin 180 dönümlük Millet Bahçesi var. Bu, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük Millet Bahçesi. Türkiye’nin de en donanımlı üçüncü millet bahçesi. Eyyübiye’ye gerçekten çok yakışacak. Eyyübiyeli kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler

Yapısal peyzajı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları tamamlanan Eyyübiye Millet Bahçesi’nde, mesire alanları,