Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı

Göreve başladığı 2019 yılından bu yana ilçeye 38 yeni park ve 180 dekarlık Millet Bahçesi’ni kazandıran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, hiç yeşil alanı olmayan Onikiler Mahallesi’nde yapılması planlanan park alanı için incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Onikiler Mahalle Muhtarı Ali Doğan ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Onikiler Mahallesi’ne giden Başkan Mehmet Kuş, belediye ve muhtarlık işbirliğinde yapılan tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Onikiler Mahallesi sakinlerinin yeşil alanları olmamasından yakındıklarını ve belediyeden bir park talep ettiklerini anımsatan Başkan Kuş, “Biz de taleplerini haklı bulduk. İlçe Başkanımız ve Muhtarımızla birlikte alan çalışması içerisindeyiz. Eğer vatandaşlarımızla gerçekten uzlaşıya varırsak, hızlı şekilde kamulaştırmamızı yapacağız ve bu yıl içerisinde Onikiler Mahallemize güzel bir park kazandıracağız” dedi.

İstimlak konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Kuş, “Her şeyin bir değeri var. Belediye olarak vatandaşlarımızı asla ve asla mağdur etmeyiz. Sonuç olarak devlet vatandaşını mağdur etmez. İnşallah biz de hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Bu noktada sağduyulu olalım, masaya oturalım. Mahalle sakinlerimizle uzlaşıya varalım. Hızlı bir şekilde mahallemizi yeşil alanına kavuşturalım” diye konuştu.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da teşkilat olarak Başkan Mehmet Kuş’u desteklemeye devam ettiklerini ve halkın taleplerini belediyeye ilettiklerini ifade ederek, “Halkımız bize yakın olduğu için park taleplerini sürekli bize iletiyorlardı. Biz de taleplerini başkanımıza ilettik. Başkanımız ve Muhtarımızla birlikte bugün yerinde incelemede bulunduk. Halkımız ve belediyemiz arasında arabuluculuk yaparak bu mahallemize de bir park kazandırmayı ümit ediyoruz. Allah şimdiden hayırlı, uğurlu etsin” dedi.

Onikiler Mahalle Muhtarı Ali Doğan da mahallelerine park yapılması için yıllardır belediye başkanlarına ricada bulunduklarını dile getirerek, “Bu talebimize en sıcak ve olumlu yanıtı Sayın Mehmet Kuş’tan aldım. Mahallemizde park olmadığı için gerçekten çocuklarımız da büyük sıkıntı yaşıyordu. Sağ olsun başkanımdan sözü aldık. Mahalle sakinlerimizin bir nebze de olsa ellerini taşın altına koymalarını, bu parkın yapılması için destek olmalarını bekliyoruz” diyerek, duyarlılığından dolayı Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür etti.

Hiç yeşil alanı bulunmayan Akşemsettin Mahallesi’nde de daha önce evleri istimlak ederek park kazandıran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Onikiler Mahallesi’ne kazandırılacak park için önümüzdeki günlerde mahalle sakinleriyle bir araya gelecek.