Şanlıurfa’da bugün meydana gelen sel felaketinde, Abide’de 11 yıl önce yapılan kavşağı su bastı. Onlarca araç su altında kaldı. Kurtarma ekipleri suyu tahliye etmek için yoğun mücadele verdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 4 ay önce açılışı yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün şehrin trafik sorununu çözen ‘Abide Kavşağı’ projesini paylaşarak, su altında kaldığını iddia etti.

Tekin’in bu iftirasına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den jet yanıt geldi. Başkan Beyazgül Tekin’e verdiği cevapta ‘Bahsi geçen alt geçit 11 sene önce yapılmıştır. Bizim dönemimizde yapılan ve Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan Abide Kavşağı ve Üst Geçitleri'dir. Görülmemiş bir felaketle mücadele ettiğimiz böyle bir günde, bir de sizin iftiralarınızla uğraşmak zorunda kalıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada Tekin’e tepki gösterildi. 

İşte o tepkilerden bazıları;

Sefa Çadırcı: Bilmeden yargılama be kardeşim o geçit 11 yıl önce yapılmış ne diyorsun Allah aşkına.

Mehmet Güneş Badıllı: Bir haber yayacaksan bir eleştiri yapacaksan aslına uygun hakikate uygun yap. Gürsel kulaktan duyma yalan bilgilerle hakkaniyetsiz eleştiri yapma başkanın yaptığı üst geçitlerdir alt geçitler ortağın olduğun partide bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapıldı.

Mustafa Sanioğlu: Adamlar resmen bayram ediyor felaket oldu diye. Yazıklar olsun. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gece gündüz çalıştı ama utanmadan her felaketi siyasetinize yalan üzerine alet ediyorsunuz ve gerçekten iğreniyorum sizden.

Sami Güzelgöz: 11 yıl önce yapılan kavşak üzerinden siyaset yapmak. Yine şaşırtmadınız. Bu ihale o zaman şaibeli ise muhalefet olarak siz ne yaptınız.

Bahadır Çevik: Sizler yalanı isminizden çok daha fazla söylüyorsunuz bahsettiğin alt geçit 11 sene önce yapılmış bahsettiğin yerde bir sorun olmamış ama sizin için fark etmiyor yalan söyle çamur at izi kalsın zaten sorgusuz sualsiz her yazdığınızı beğenen var.

Bünyamin Çadırcı: Araştırmadan bilmeden yazmayın o alt geçit 11 yıl önce yapıldı bu şekilde mi iktidar olacaksınız Allah tüm siyasileri bildiği gibi yapsın.

Mehmet Eriş: Hem iftiracısın hem de Sana kim Bilgi veriyorsa hemen inanacak kadar safsın Bay Gürsel yanlış yola girdin bu yol o yol değil.

Oğuz Karaçizmeli: Eğer bugün Zeynel başkanın yaptığı üst geçit olmasaydı can kaybı daha çok olacaktı. Çarşıdan gelenler üst geçiti kullanarak rahat geçit yaptılar. Onlardan birisiyim. Allah razı olsun ki üst geçidi yaptınız başkanım. Klavye delikanlıları hayatınız yalan be sizin.

Adem Yıldırım: Bilmeden atıp tutma. O alt geçit yıllar önce yapıldı. 6 ayda yağan yağmur 2 günde yağdı. Hiç bir Urfalı ömründe Bu kadar yağmur görmedi.

Ahmet Çetin: En azından Beyazgül olay yerindeydi. Görevdeydi. Sizin belediye başkanları gibi yabancı konsoloslarla rakı balık keyfi yapmıyordu. Bu kadar yıllık parti olarak ne faydanız olmuş? İzmir’de takdire şayan belediyeciliğiniz varken çamur atarak ne elde etmeye çalışıyorsun Gürsel.

Ömer Tekin: Leş kargası gibi felakettin siyaset üretenler yalanlarıyla ortaya çıkmış utanmıyor musun yahu yalan söylemeye. İnsanların acılarıyla beslenmeye. Koskoca Milletvekilisin. Ben utanıyorum bu ülke sizleri nasıl seçti. 

Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar