Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın seçim vaatleri arasında bulunan Karşıyaka Kapalı Semt Pazarı ve Spor Kompleksi düzenlenen açılış tören ile hizmete açıldı.

Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle Karşıyaka Mahallesinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların başladığı Karşıyaka Kompleksinin açılışı, mehter takımı ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği tören, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Resim

“Açılıştan açılışa koşacağız” diyerek, mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik projeleri hayata geçireceklerini belirten Başkan Mehmet Canpolat, şöyle konuştu:

Resim

“Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Sayın Valimiz Ur5fa’da açılışlarla başladı, bu da Haliliye’mize nasip oldu. Bizler burada, seçildiğimiz günden itibaren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yerel yönetimlerimizle Şanlıurfa’mızı, Haliliye’mizi güzelleştirmek adına gece gündüz demeden, özellikle de kronikleşmiş işlerini çözmeye gayret ediyoruz. Şu anda Karşıyaka Mahallemizdeyiz. Karşıyakalı kardeşlerim iyi bilirler, burada semt pazarı yoktu. Sokakta yazın güneşte, kışın soğukta Pazar alışverişi yapıyorlardı. Bizler göreve geldikten sonra çok güzel bir tesis çizimini gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir kapalı alan, hemen karkasında zabıta müdürlüğü ve yine çocuklarımızı düşünerek halı saha ve bir hayırseverimizler birlikte caminin temelini attık, inşasını gerçekleştiriyoruz. Açılıştan açılışa koşacağız. Geçtiğimiz günlerde Göbeklitepe Parkımızı açtık. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezimiz de bitmek üzere, en kısa süre açılışını gerçekleştireceğiz. Sancaktar Kompleksimizin yüzde 90’ını bitti, inşallah onu da açacağız ve akabinde Ahmet Yesevi Kompleksine geçeceğiz. Ağustosa ayında inşallah Bakanımızın da katılımıyla 118 dönümlük Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tabi ki bu gücümüzü sizden ve Cenab-ı Allah’tan alıyoruz. En önemlisi de Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan ve değerli Bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden alıyoruz. Sizin bize göstermiş olduğunuz teveccüh, bizim size hizmet aşkımızı kamçılamaktadır. Biz sizlerle hemhal olmaya, dertlerinizle derlenmeye, inşallah bir bir de çözmeye gayret ettiğimizi ifade eder, bize vereceğiniz güvenle inşallah Haliliye’mizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağımızı belirtmek isterim. Katılımlarından dolayı bütün haziruna tekraren teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.”

Şanlıurfa'da sağanak etkili oluyor Şanlıurfa'da sağanak etkili oluyor

Resim

Haliliye’de sosyal belediyecilik noktasındaki çalışmalara vurgu yapan ve takdir eden AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak,  “Ben gelirken çok hayran kaldım Haliliye Belediyemizin sosyal hizmetlerin. Sosyal belediyecilik ne demek, her birimize tekrar bunları hatırlattı. Ben İstanbul’dan geliyorum. Biz şu anda İstanbul’da buna hasret durumdayız. Yaşlılara evlerinde yardım etmeniz, öğrenci arkadaşlarımıza destek vermeniz, aşeviniz, her biri çok güzel hizmetler. Çok teşekkür ediyoruz Sayın Başkanımıza” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, “Bugün burada çok kıymetli bir kompleksin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Haliliye Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Resim

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise şu sözlere yer verdi: “Haliliye Belediyemiz, Semt Pazar Kompleksini, camisiyle, halı sahasıyla, muhtarlık eviyle açıyor. Belediye başkanlarımız, 3 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Haliliye Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi bundan sonra açılışlar devam edecek. Her hafta 1-2 açılışla Urfa’yı süsleyeceğiz Allah’ın izniyle. Biz bu şehre hizmet ederken, ilçe başkanlarımızla el ele vereceğiz. İşte şimdi bu eserler ortaya çıktı. Biz, eser siyaseti yapıyoruz. Biz, taş taş üstüne koyuyoruz. Tekrar Mehmet Başkanımıza teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Yaklaşık 3 senedir ilçesi için canla başla çalışan bir başkan var, Mehmet Canpolat. Hummalı çalışmalarına bizler birebir şahidiz. Ben tekrar Mehmet Başkanımızı tebrik ediyorum, kompleksimiz Haliliye ilçemize, Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

Resim

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise kentteki ikinci gününde kurdele ile göreve başladığını belirterek, Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. Vali Ayhan, “Urfa’da bugün ikinci günüm. Urfalılar, bizi duayla karşıladılar. Sultan Şehri Sivas’tan Peygamberler Şehri Urfa’ya geldik. Önemli olan aşkla, şevkle, birlik ve beraberlikle bu kente hizmet etmektir. Belediyecilikte çok güçlü bir değişi oldu. İnsanın ve yaşamın olduğu her alanda hizmet vermeye başladılar. Bundan dolayı Urfa gibi güzel bir memleketimizin ikinci gününde kurdele ile göreve başlamak nasip işidir. Demek ki bol bol kurdele keseceğiz, bol bol hizmetleri hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Göbeklitepe, turizm, en başta da eğitim üzerine çalışmalar yapacağız. Haliliye Belediyemizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçe belediyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmeti kullanacak olan Karşıyakalı hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum, Rabbim nice güzel hizmetlerde buluşmayı nasip etsin” diye konuştu.

Resim

ŞAMPİYON SPORCULARA KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

Açılış konuşmaları sonrası Haliliye Belediyespor bünyesinde yetişen ve katıldıkları şampiyonalarda derece alarak kentin gururu olan sporculara kupaları ve madalyaları takdim edildi. Törenin ardından ise protokol tarafından kesilen kurdele ile Karşıyaka Kompleksinin resmi açılışı gerçekleşti.

150 GENCE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Açılış alanında Haliliye Belediyesi tarafından belirlenen 150 yetim çocuğa ise bisiklet hediye edildi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti. 

Karşıyaka Kompleksinin açılışı törenine ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Önceki Dönem Belediye Başkanı Uğur Esat Akgöl, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.