banner111

Harranlı çiftçi alternatif ürün olarak ektiği yer fıstığından iyi sonuç aldı

 Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki bir çiftçinin tarlasına ektiği yer fıstığında hasat yapıldı.

banner55

Harranlı çiftçi alternatif ürün olarak ektiği yer fıstığından iyi sonuç aldı

 Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki bir çiftçinin tarlasına ektiği yer fıstığında hasat yapıldı.

11 Kasım 2023 Cumartesi 17:07
10070 Okunma
Harranlı çiftçi alternatif ürün olarak ektiği yer fıstığından iyi sonuç aldı
banner81

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yürütülen sulama yatırımları sayesinde Şanlıurfa'da başta, pamuk ve mısır olmak üzere buğday, arpa ve kırmızı mercimek gibi ürünlerin ekim alanları artarken, yöre çiftçisi alternatif ürünlere de ilgi gösteriyor.

İlçede çiftçilik yapan Abdullah Akkurt, bölgede genellikle pamuk, buğday ve arpa ekimi yapıldığını ancak alternatif ürünlerle ilgili araştırma yaptığında yer fıstığı ekmeye karar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 40 dönüm üzerine yer fıstığı ekimi yaptığını ifade eden Akkurt, "Çok şükür hasadımızı gerçekleştirdik ve beklediğimizden daha iyi bir ürün elde ettik. Yer fıstığının parası da iyi çok şükür. Ayrıca yer fıstığının diğer kısmını da hayvanlar için yem olarak kullanıyoruz. Herkese yer fıstığı ekmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.11.2023 17:13
Anahtar Kelimeler:
Abdullah AkkurtUrfa Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114