Karaköprü Belediyesi her anlamda gençlerin ve çocukların yanında olmaya devam ediyor. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki çocukların spora yönelmesi, boş zamanlarını sporla değerlendirmesi için açılan spor kursları çocukların ve gençler için verimli aktivite alanları oluyor.

 

Karaköprü Belediyesinin Doğukent Spor Kompleksi, Atakent Çadır Spor Merkezi ve Yaşam Park Spor Merkezinde açtığı kurslarda çocuklar okuldan kalan zamanlarını ve tatillerini spor yaparak değerlendirirken, kurslarda geleceğin milli sporcuları yetiştirilmesi ve çocukların spor disiplini kazanması hedefleniyor.

 

Futbol, basketbol, voleybol, tekvando, karate, kick boks ve tenis branşlarında açılan kurslar 6-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik verilirken, bu hizmet Karaköprü Belediyesi tarafından çocuklara tamamen ücretsiz olarak sağlanıyor. Kursa katılan çocuklara uzman spor eğitmenler tarafından temel spor disiplini, ahlakı ve branşlarıyla ilgili eğitimler verilip antrenmanlarla kondisyon yüklemesi ve teknik çalışmalar yaptırılıyor.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, spor kültürü ve disiplininin topluma yerleşmesinin çok gerek sağlıklı yaşam gerekse daha iyi yetişmiş gençlik için çok önemli olduğuna değinerek bu anlamda çocukları sporla tanıştırdıklarını ifade etti.

 

Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı

Başkan Baydilli: “Spor İşleri Müdürlüğümüz tarafından 6-17 yaş arasındaki çocuklarımıza yönelik açılan kurslarda çocuklar okuldan kalan zamanlarını, ara tatilleri ve hafta sonunu spor yaparak en güzel şekilde değerlendiriyor. Çocuklar burada hem spor disiplini kazanıyor hem de bir branşta kendini geliştiriyor.

 

Ayrıca çocuklarımızla kursta kitap okuma saati etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizim hedefimiz sağlam kafa ve sağlam vücut sahibi gençlik oluşmasına katkı sağlamaktır. Bu kurslarımıza devam eden gençlerimizin bazı yarışmalarda ve şampiyonalarda başarılar elde ettiğini, madalyalar kazandığını da görünce ne kadar doğru bir hizmet yaptığımızı görüyoruz ve gururlanıyoruz. İnşallah buradan çıkan gençlerimiz ileride milli sporcular olup hem bizi hem ülkemizi gururlandırırlar” diye konuştu.

 

Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen spor kurslarına ilçedeki tüm çocuklar ve aileleri başvurabilirken, kursların yaz aylarında da devam edeceği öğrenildi.