Karaköprü Belediyesinin kadınların boş zamanını değerlendirmesi için açtığı Mesleki Eğitim Kursları (KARAMEK) kadınların yoğun ilgisi ve katılımıyla devam ediyor. Farklı alanlarda mesleki ve el becerisi kazanımı sağlanan çeşitli kurslarda kadınlar zamanını verimli değerlendirirken bazı kurslar özellikleriyle dikkat çekiyor.

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde kurulan ahşap oyuncak yapımı atölyesinde açılan Ahşap Oyuncak Yapımı kursunda çocuklar için doğa dostu ekolojik ahşap oyuncaklar ile ahşap hediyelik nesneler üretiliyor. Oyuncak yapımında doğaya zararlı olan plastiklerin kullanımının azalmasına dikkat çekmek için atık ahşap parçalarından üretilen ahşap oyuncaklar boyanarak kullanıma hazır hale getiriliyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kadınlar için çeşitli kurslarla hizmet verdiklerini dile getirerek ahşap oyuncak yapımı kursunun diğerlerinden farklı olarak bir sosyal sorumluluk üstlendiğine dikkat çekti.

Başkan Baydilli, “KARAMEK kurslarımızla hanımların zamanını verimli değerlendirmesi için çeşitli kurslarla faaliyet gösteriyoruz. Hepsi birbirinden değerli kurslar ve buralarda eğitim gören hanımlar gerçekten çok güzel ürünler ortaya koyuyorlar.

Bu kurslarımızdan biri olan Ahşap Oyuncak Yapımı kursunda kursiyerlerimiz atık ahşap parçalarından doğa dostu oyuncaklar ve çeşitli eşyalar üretiyorlar. Sosyal sorumluluk faaliyeti de olabilecek bu kursumuzda doğada zor kaybolan plastiğin oyuncaklarda kullanımının azalmasına ve doğa dostu ahşap oyuncakların çoğalmasına dikkat çekilmesi hedefleniyor. Bu kursumuza devam eden, birbirinden güzel eserler üreten tüm kursiyerlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahşap Oyuncak Kursu Usta Öğreticisi Neslihan Karataş, 14 kursiyerle çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını ifade ederek, “Atık, kullanılmayan ahşap parçalarını toplayıp bunlardan ahşap oyuncaklar, hediyelikler veya figürler ortaya çıkarıyoruz. Gerçekten kursiyerlerimizle birlikte çok güzel eserler yapıyoruz. Zararlı plastiklere göre doğa dostu olan ve daha sağlıklı olan ahşap oyuncakların kullanımının artmasını hedefliyoruz. Herkesi ahşap oyuncak yapımı atölyemize bekliyoruz” diyerek bu imkanları kendilerine sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Harran Tıp Kardiyoloji Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı Harran Tıp Kardiyoloji Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Karaköprü Belediyesinin açtığı kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masa biriminden bilgi alabilir.