Geçtiğimiz ay Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketiyle Karaköprü’de zarar gören konutlar Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla ilk günden beri başlatılan çalışmalarla temizleniyor. Temizlik çalışmaları birçok binanın otopark, bodrum ve bahçesinde tamamlanırken kalan yerlerde de hummalı çalışma devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Akpiyar Mahallesinde selin ilk gününden beri su tahliyesi ve çamur temizleme çalışmaları yürütürken, selden zarar gören bina duvarları ve dairelerde tadilat ve boyama çalışmaları da gerçekleştirerek vatandaşların mağduriyetini gideriyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vatandaşların mağdur edilmemesi için ilk günden beri alanda olduklarını hatırlatarak, temizlik çalışması biten binalarda ve zarar gören dairelerde tadilat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başkan Baydilli, “Vatandaşlarımız önce deprem ve ardından sel felaketiyle sarsıldı. Biz selin ardından mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, sıkıntıları çözmek için hemen sahaya çıktık ve 1 ayı aşkın süredir sahadayız. Akpiyar Mahallemizde ve diğer bölgelerde birçok binada sel suyu tahliyesi, çamur temizliği çalışmalarını tamamladık, vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik.

Şanlıurfa'da derede kaybolan çocuk 6 gündür aranıyor Şanlıurfa'da derede kaybolan çocuk 6 gündür aranıyor

Ancak bu felaketin ardından duvarları hasar alan, çamur nedeniyle boyası zarar gören dairelerimiz olduğu için biz de onarım ekibi kurarak bu dairelerde duvar örme, sıva ve boyama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız ve onların bu sıkıntılarında destek olup sorunlarını çözeceğiz. Bir ayı aşkın süredir mücadele eden, emek verip vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideren personelimize de çok teşekkür ediyorum” diyerek bir daha böyle felaketler yaşanmaması duasında bulundu.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri selden zarar gördüğü tespit edilen binalarda onarım, boyama ve temizlik çalışmalarını sürdürecek.