Yıllardır atıl durumda bekleyen tarihi Hacı Kamil Konağını satın alarak tarihi dokusuna uygun olarak restore eden ve kent turizmine kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yine mülkiyeti kendisine ait olan eski ŞANMED binası olarak bilinen belediye ek hizmet binasının yıkımını yaparak şehrin kalbine nefes aldırdı.

Alanda Hacı Kamil Konağının devamı niteliğinde tarihi yapıya uygun olarak tasarlanan bir yapıyı yapmak için girişimlerde bulunan Belediyeye Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, “Hacı Kamil Konağı’nın güneyine (Eski İpek Palas Oteli) önüne yapılması planlanan yapının tescilli yapının cephesini ve silüetini olumsuz etkileyeceği” nedeniyle uygun olmadığı belirtilmiş bu durum akıllara yıkımı yapılan binaya hangi şartlarda ve nasıl onay verildiği sorusunu getirdi. 

Yıkılan ŞANMED Binası zaten Hacı Kamil Konağının önünü kapatmamış mıydı?

Yıkılan ŞANMED Binası yapılırken Anıtlar Kurulu aynı hassasiyeti gözetti mi?

Yıkılan ŞANMED Binasının yerine yapılacak tarihi dokuya uygun yapı kimleri rahatsız ediyor?

Tarih ve turizm şehri Şanlıurfa’da Anıtlar Kurulu’nun yaptığı keyfi uygulama tepki toplarken Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kentin tarihi dokusuna uygun olarak yapılması planlanan yapının uygun olmadığını belirterek Şanlıurfa’da keyfe keder uygulamalarla adeta “engeller kurulu” olarak görev yürütüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı şemsiyesinin altına saklanan Anıtlar Yüksek Kurulu, Bölge Koruma Kurulları Şanlıurfa’da tarihi korumak yerine şahısları mı kolluyor? Yoksa şehrin gelişmesine, turizm gelirlerinin artmasına, şehrin kalkınmasına engel mi oluyor? Siz karar verin Anıtlar Kurulu musunuz? Engeller Kurulu mu?

MEDYAURFA.COM

(Şanlıurfa Kızılkoyun Çay Bahçesi)

Resim

HRÜ'de Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat HRÜ'de Tıp Literatürüne Girebilecek Ameliyat

(Şanlıurfa Belediye Çay Bahçesi)

Resim