Milletvekili Gülender Açanal, yayınladığı mesajda 15 Temmuz’daki kahramanlık destanının dünya tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Açanal, mesajında şu ifadeleri kaydetti;

‘’15 Temmuz gecesi, ülkemizi, demokrasimizi ve geleceğimizi ipotek altına almak isteyenvatan hainleri sokağa çıkmış, milletin silahını millete doğrultmuş bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.
Ancak aziz milletimiz, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle ve çocuğuyla Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına icabet ederek, sokakları ve meydanları doldurmuş, canı pahasına ezanı susturmamış, bayrağı indirmemiştir. 

Bu, dünya tarihinde bir ilktir.

15 Temmuz gecesi millet olarak kendi geleceğimize karar vermiş ve destan yazmış bir milletiz. Milletimiz, Çanakkale savaşında ve İstiklal harbinde olduğu gibi tek yürek olmuş, ülke iradesini bir avuç darbeciye bırakmamıştır.

Aslında 15 Temmuz, haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Ülkeyi parçalayacaklarını sanarak, o gece sokaklarda kan döken hainler ve dünyadaki işbirlikçileri, sela sesleriyle sokağa çıkan kahraman vatan evlatlarına karşı hüsran yaşadılar.

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadelelerin benzeri 15 Temmuz da yaşanmıştır. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı ile kahraman halkımız sokaklara inmiş, tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olma ruhunu bir kez daha göstermiştir. 

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününde, en büyük gücümüzün birlik ve beraberlik olduğuna bir kez daha vurgu yapıyor, başta mücadelemizin sembol ismi olan Astsubay Ömer Halisdemir ile Şanlıurfa’lı Mustafa Direkli, Suat Aloğlu, M. Şefik Şefkatlıoğlu ,Ümit Yolcu ve en genç şehit 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ın da aralarında olduğu 251 şehidimizi rahmetle, yine o gece omuz omuza mücadele eden ve yaralanan Şanlıurfa’lı  Ramazan Nerede ve Mehmet Devran’ın aralarında olduğu 2190 gazi kardeşimizi minnet ve şükranla anıyorum’’