Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında; 11 Nisan’ın bir Kurtuluş Destanı olduğuna dikkat çekerek; Şanlıurfa’da yakılan kurtuluş meşalesinin diğer şehirlerdeki milli hareketlere de esin kaynağı olduğunu, Şanlı kentimizin tarihinin şan ve şeref dolu olduğunu belirtti.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler

Başkan Özyavuz mesajında; Şanlıurfa’nın kurtuluş mücadelesi; Hacı Mustafa Hacikamiloğlu başkanlığında oluşturulan Kuva-i Milliye ordusunun 7 Şubat 1920’de işgal ordusunun Fransız komutanına Urfa’yı boşaltmaları için 24 saat süre vermesiyle başlamıştır. Akabinde 8-9 Şubat gecesi Fransızlara karşı taarruza geçilmiştir. Çarpışmalar 10 Nisan’a kadar devam etmiştir. Fransızlar birliklerinin yarısına yakının kaybetmeleri üzerine 11 Nisan sabaha karşı Urfa’yı terk etmişlerdir. 11 Nisan sabahı peygamberler şehrim Urfa’mın ‘’Şanlı’’ ismini hak ettiği kahramanca mücadelesinin zafer günündür.

Bizlere şeref nişanesi olan Urfa’nın kurtuluşunun simgesi ‘’Şanlı’’ sıfatı alınmasında Emeği olan, kurtuluş ve kuruluşun kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluşun kahramanlarından olan Cümeli Aşireti Reisi Dedem İsa El Hammadi (Özyavuz) Gazi Meclisimizden ailemizin şeref nişanesi olan ‘’İstiklal Madalyası’’ almıştır. Şanlı şehrim Urfa’ya düşman işgali sırasında kahramanca hizmet eden atalarım gibi bugün memleketimize hizmet etmenin onur ve gururuyla kurtuluşun 103. Yıl dönümünü kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece Şanlı şehrimiz Urfa’mızda köklü tarihi ve şanıyla ülkesine hizmet ederek var olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Şanlıurfa’nın kahraman şehitlerini ve tüm Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluş günümüz kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.