Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Çanakkale Zaferi’nin sonuçları itibariyle dünya tarihinin akışını ve Türk Milleti’nin kaderini değiştirdiğine dikkat çektiği mesajında; "Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Aziz Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü yaşamanın gururu içerisindeyiz.

Çanakkale savaşı aziz milletimizin vatanına, bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline karşı şartlar ne olursa olsun sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. 1915 yılında işgalci devletlere karşı denizden ve karadan top yekûn büyük bir savaş yürütülmüştür. Ecdadımız canı pahasına cepheden cepheye koşmuş, şehit düşmüş, gazi olmuş ancak vatanın bir karış toprağını düşmana teslim etmemiştir. Kanla yazılan zaferde 250 bin vatan evladı şehadet şerbeti içmiştir. Bugün de aynı kararlılık ve inançla birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacak, tarih sahnesinden silinmek istenen ve küllerinden yeniden doğan bir milletin evlatları olarak vatanımızı her alan ve her cephede daha çok çalışarak hep birlikte geleceğe taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde mukaddes vatanımızı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.” İfadelerini kullandı.