Şanlıurfa'da "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor.

Resim

Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa ise hava sıcaklarının da azalmasıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Dokuz günlük tatili fırsata çevirmek isteyenler, müzik ve gastronomi alanında öne çıkan Şanlıurfa'da, Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti gibi birçok önemli noktayı ziyaret etme imkanı bulacak.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar, ara tatilin kültür turları dönemine denk gelmesinin turizmciler tarafından güzel karşılandığını söyledi.

Resim

Ekim ayının turizm açısından yoğun geçtiğini, gelemeyen misafirleri ise kasım ayına yönlendirdiklerini ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin Göbeklitepe ve Karahantepe'ye gösterdikleri ilgi dolayısıyla misafir ziyaretçi sayılarının daha da katlanarak devam edeceğini düşünüyoruz. Gelen talepler de zaten bu yönde. Gerek otellerimizin gerek restoranlarımızın yoğunluğuna bakacak olursak ziyaretlerin aralık ayı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Şanlıurfa olarak Hazreti İbrahim'in şehriyiz, O'nun misafirperverliğiyle bütün misafirlerimizi bekliyoruz, gelsinler görsünler bölgeyi keşfetsinler. Kasım ayı ile beraber hava sıcaklığının hissedilebilir derecede düşmesi özellikle ziyaretçilerimizin ören yerlerini gezmesi için bir fırsattır, bundan dolayı tüm misafirlerimizi kentimize bekliyoruz." dedi.

ELRUHA Otel Genel Müdürü İsmail Küçük ise boş oda bulmakta zorlandıklarını ifade etti. 

Resim

Tatilin turizmi daha da hareketlendireceğini belirten Küçük 'Yoğun bir dönem geçiriyoruz. Hem yurt içinden hem de yurt dışından misafirlerimiz kentimize akın ediyorlar. Yoğunluğun daha da artacağını düşünüyoruz. Tarihin sıfır noktası, kültürün, medeniyetin, inançların başkenti Şanlıurfa görülmesi gereken bir şehir. Bizde bu sorumluluk bilincimizle konuklarımıza en iyi otelcilik hizmeti verebilmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Şanlıurfa'nın ilk 5 yıldızlı oteli ELRUHA, Balıklıgöl'e karşı lokasyonu ile konuklarına kentimizin en eski mutfağının en özel lezzetlerini sunuyor. Şanlıurfa mimarisine uygun bir şekilde Urfa'nın nahit taşından inşa edilen otelimiz, konuklarımıza mistik bir havada konaklama imkanını da sunuyor'' dedi.

İLGİLİ HABERLER...

ELRUHA Otel Emine Erdoğan'ı Ağırladı