Açıklama da Şanlıurfa’nın merkez ve ilçelerinde tarla içi yol çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü "Arazi Toplulaştırma Çalışmaları" kapsamında Şanlıurfa'nın merkez ve ilçelerinde tarla içi yol çalışmaları devam etmektedir.

Resim

Arazi toplulaştırması ile birlikte diğer altyapı hizmetlerinin de (sulama, tarla içi geliştirme işlemleri vb.) birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Mahmut Berber ve teknik ekip Şanlıurfa GAP 7 AT ve TİGH projesi kapsamında yapılan arazi çalışmalarında inceleme yaptı.

Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı

Suruç ilçesi Küçüksergen, Büyüksergen, Yalpı, Kara Kırsal Mahallelerinin Arazi Toplulaştırma çalışmaları tescil aşamasına gelmiştir. Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamında tarla içi yolların çalışmaları başlanacaktır.

Resim

Arazi toplulaştırma çalışmalarının amacı; Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir.

Resim

GAP 7. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi (AT ve TİGH) kapsamında Suruç ilçesindeki kırsal mahallelerde yol çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.