Şanlıurfa, 11 Nisan kurtuluş bayramı etkinliklerinde renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kurtuluş bayramı etkinlikleri, pandemi nedeniyle kısıtlı gerçekleştirilmesine rağmen vatandaşlardan tam not aldı.

Özellikle de Şanlıurfa kalesinde yapılan kurtuluş savaşı temalı mapping, lazer ve havai fişek ile Solotürk ve Jandarma Dağ Timi gösterisi büyük ilgi çekti.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu çeşitli illerin belediye başkanları da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü Twitter’da etiketleyerek kutladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda ‘’Gaziantep çok şanslı. Şanlıurfa gibi bir komşuya sahip olduğu için. Gazi şehrin şanlı komşusunun 101. Yıl dönümü kutlu olsun’’ dedi.

İşte diğer kutlamalar…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör

101 yıl önce KAHRAMAN ecdadın verdiği ŞANLI mücadeleler bugün de tüm Türkiye’ye ilham veriyor. Çünkü biz inanıyoruz ki; #İstiklalİlhamVerir Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını tebrik ediyorum.

Feyat Asya Muş Belediye Başkanı

Sultan Alparslan’ın otağı kadim şehir Muş’tan Şanlı Şehire selam olsun. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlu olsun. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan

İstiklâl Şehri #Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun... Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal

Kolumu salladım toplar oynadı Kara taş içinde çete kaynadı Yaşasın Urfalılar teslim olmadı” İstiklâl Şehri #Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyorum. Bize bu toprakları miras bırakan aziz ecdatlarımızın ruhları şad olsun.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç

Şanlıurfamızın 11 Nisan Kurtuluş Bayramı ve İstiklal Mücadalesinin 101.Yılı kutlu olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Sivas Belediyesi

Peygamberler şehri #Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun. Canları pahasına bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

Sivas Valisi Salih Ayhan

Şanlıurfalı ‘Onikiler’ grubu, kurtuluş için ant içip oluşturdukları cemiyetlerini, Sivas'ta Heyet-i Temsiliye Başkanlığına bildirip çalışmalara başlamışlar, düşmanı yurttan kovarak 11 Nisan’da #ŞanlıDestan yazmışlardır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun Kurtuluş yolunda şehit olan kahramanlarımıza ve gazilerimize minnettarız. Aziz ruhları şâd olsun.

Kilis Belediyesi

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Elazığ Belediyesi

Bir milletin şahlanışı, zaferle taçlandırılmış destanı..

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun. Kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Bugün 11 Nisan. Güzel şehrimiz #Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü Kayserili hemşehrileri olarak can-ı gönülden kutluyoruz.

Sivas Belediyesi

Peygamberler şehri #Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun. Canları pahasına bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.