Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Şehit Aileleri Derneği’nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Abdullah Erin’in şehitlik özel defterine yazdığı mesajını okuyup, imzalamasıyla devam etti.

Şehit kabirlerine karanfil bırakılması ve okunan duaların ardından törene katılan şehit aileleriyle görüşen Vali Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan ile birlikte İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz tarafından karşılanan Vali Erin ve beraberindekiler, Vali Erin’in Jandarma Şeref Defterini imzalamasının ardından komutanlık makamında ağırlandı.

Vali Erin ve beraberindekiler, Jandarma Komutanlığı’nı ziyaretinin ardından İl Müftülüğü tarafından Dergâh Camii’nde şehitler için okutulan mevlit ve hatim programına katıldı.

Şanlıurfa’daki 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonundaki anma programı ile devam edecek.