Akademisyenler tarafından hazırlanacak olan rapor kamuoyu ile paylaşılacak.

Şanlıurfa’da kadın sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı ‘’1. Güçlü Kadınlar, Mutlu Yarınlar Aile ve Kadın’’ Çalıştayı düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ile Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜKAM) tarafından düzenlenen ‘’1. Güçlü Kadınlar, Mutlu Yarınlar Aile ve Kadın’’ Çalıştayı başladı.

Şanlıurfa Valiliğinde Seçim Güvenliği Mesaisi Şanlıurfa Valiliğinde Seçim Güvenliği Mesaisi

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde gerçekleşen ‘’1. Güçlü Kadınlar, Mutlu Yarınlar Aile ve Kadın’’ Çalıştayına kentteki kadın STK Dernekleri ve Kamu Kurumlarında görev yapan kadın yöneticiler ile çok sayıda akademisyen kadın katıldı.

Sağlık, Eğitim, Kadının Aile ve Toplumsal Yaşamdaki Rolü, İstihdam, Tarımsal Alanda Kadın, Kadının Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı, ana başlıkları altında bir araya gelen katılımcılar bir rapor hazırlayacak. Akademisyenler tarafından oluşturulan komisyonla hazırlanacak olan raporlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Çalıştay için 6 ana konu belirlediklerini anlatan Harran Üniversitesi HARÜKAM Müdürü Doç. Dr. Dursun Çadırcı, ‘’Şanlıurfa genelinde kadın ve aile konusunda neler var, neler yapılabilir, hangi sorunlarla karşı karşıyayız ve çözüm noktasında neler getirebiliriz, zenginliklerimiz ve kısıtlamalarımız neler bunu değerlendirebileceğimiz bir ortam oluşturmaya istedik. Rapor sonuçlarını daha sonra paylaşacağız ve 6 farklı konu başlığı altında çalıştayın ilkini gerçekleştiriyoruz’’ diye konuştu