banner111

Şanlıurfa’da kaya mezarları bulundu

Şanlıurfa’da, Haleplibahçe bölgesindeki Kızılkoyun ile tarihi kale eteğinde, Antik Roma ve Edessa Krallığı’na ait olduğu belirtilen çok sayıda kaya mezarı bulunuyor.

banner55

Şanlıurfa’da kaya mezarları bulundu

Şanlıurfa’da, Haleplibahçe bölgesindeki Kızılkoyun ile tarihi kale eteğinde, Antik Roma ve Edessa Krallığı’na ait olduğu belirtilen çok sayıda kaya mezarı bulunuyor.

15 Şubat 2022 Salı 10:32
7981 Okunma
Şanlıurfa’da kaya mezarları bulundu
banner81

Balıklıgöl, tarihi kale eteği, Arkeoloji ve Mozaik Müzesi’nin bulunduğu Haleplibahçe ile Kızılkoyun bölgesinde  Roma, Süryani ve hükümdarlığını Abgar’ın yaptığı Osrhoene (Edessa) Krallığı dönemlerine ait 61, kale eteğinde 72 ise mağara bulunuyor.

YENİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şanlıurfa büyükşehir belediyesinin kamulaştırarak çalışmalara başladığı Urfa Kalesi'nin arkasında yeni kaya mezarlar ortaya çıkmaya başladı. 

Fotoğraflarda yer alan mezar odası ön odalı ve beş mezarlı bir yapılar yer alıyor. İlerleyen süreçte turizme kazandırılacak olan bu yapıların kazı devam ettikçe sayılarının artacağı düşünülüyor. 

Haber / Fotoğraflar: Mehmet Sadık Alican

Son Güncelleme: 15.02.2022 10:40
Anahtar Kelimeler:
Urfa Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114